Πρακτικό ΣΚΔ για το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Η ΔΡΑΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, Περιβάλλον και Καρκίνος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε για το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Η ΔΡΑΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, Περιβάλλον και Καρκίνος» που πραγματοποιήθηκε στις 14-15  και 16  Φεβρουαρίου 2014  από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία  «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» σε συνεργασία  με τον σύλλογο  Καρκινοπαθών Ν.Δράμας, τον Ιατρικό σύλλογο Δράμας και υπό την αιγίδα:

  • Ελληνικής  Εταιρίας Έρευνας του Καρκίνου
  • Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
  • Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Κ.Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Προσοτσάνης
  • Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης
Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε  στις 14-15 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Κούρος  και στις 16 Φεβρουαρίου  στο Αμφιθέατρο  του Δημοτικού Ωδείου Δράμας όπου έγινε και η λήξη του. Είχε μεγάλη επιτυχία  και το παρακολούθησαν πλήθος κόσμου  καθώς επίσης το τίμησαν και όλοι οι τοπικοί άρχοντες  του Νομού.  Ήταν ένα Συνέδριο που το πλαισίωσαν ονόματα αξιόλογων επιστημόνων στα στρογγυλά τραπέζια και ο σκοπός αυτού  του συμποσίου  ήταν η ανάλυση  των πιο σύγχρονων απόψεων για τα αίτια  και αιτιατά  της νόσου του καρκίνου καθώς επίσης  η πρόοδος στην έρευνα , η πρόληψη και η θεραπεία  του Καρκίνου.

Στο μήνυμα των Προέδρων  του Συμποσίου κ. Αδρεάδη Χαράλαμπου  και Παπαδόπουλου Σάββα το οποίο  ήταν ένας χαιρετισμός  προς όλη την τοπική κοινωνία του Νομού  Δράμας, αναφέρθηκε ότι η όλη προσπάθεια  του Συμποσίου δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί  αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση  των Δραμινών Ιατρών  που ζουν εκτός και εντός Δράμας και η ενθάρρυνση κοινωνικών , επιστημονικών και πολιτικών φορέων της πόλης αλλά προπάντος  αν δεν είχε τον ενθουσιασμό  της Δραμινής κοινωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου  συμφώνησε  πως το Συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία. Το παρακολούθησαν πολλά μέλη του συλλόγου και πολύς κόσμος  ενημερώθηκε  για πολλά θέματα που αφορούν τον καρκίνο από ειδικούς επιστήμονες  σε μία πολυσχιδή  προσέγγιση.  Το Διοικητικό Συμβούλιο  εδωσε  ομόφωνα  την υπόσχεση  πως ο Σύλλογος θα είναι συμπαραστάτης και συνεχιστής  αυτής της προσπάθειας.

Η Πρόεδρος
Σαραφίδου Ευγενία

Η Γ.Γραμματέας
Δημητριάδου Άρτεμης                                                         























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου